Professionele detectiemethoden

Lekdetectiebedrijven onderscheiden zich van loodgieters op het gebied van apparatuur: voor een lekdetectie specialist is het vele malen makkelijker om een lekkage te lokaliseren. Hiervoor zetten zij speciale detectiemethoden in: hak- en breekwerk wordt geminimaliseerd! In Zwolle en omgeving is LM Bedrijven u graag van dienst. Voor het opsporen van lekkage maken wij onder andere gebruik van:

Thermografie
We gebruiken infrarood apparatuur om warmtebeelden van uw woning te maken. Als het beeld afwijkt van de normale verwachting, is dit naar waarschijnlijkheid de plaats waar het lek zich bevindt. Zo kunnen we het lek precies op de juiste plek verhelpen. Deze methode werkt het beste voor warmwater- en cv-leidingen.

Endoscopie
Endoscopie houdt in dat we met een speciale camera kijken waar de lekkage zich bevindt. Deze methode kan gebruikt worden om een kleine lekkage in moeilijk begaanbare ruimtes op te zoeken waar je wel via een kleine opening bij kan komen.

Ultrasone detectie
Door middel van een meting met ultrasoon geluid worden de verschillende metingen met elkaar vergeleken, op het moment dat er een waarde afwijkt meten we rondom de afwijking meerdere keren om het probleem beter in kaart te brengen. Op deze manier kan er snel en eenvoudig een beeld geschetst worden van de lekkage.

Traceergasdetectie
De leidingen in uw woning worden door middel van een speciale gas onderdruk gebracht. Met meetapparatuur wordt vervolgens gezocht naar een plek waar het gas te meten is oftewel de locatie van het lek. Het speciale gas is te meten door zeer veel materialen omdat het een dunne structuur heeft.

Kosten voor lekdetectie in Zwolle

Sommige mensen schrikken van deze ‘ingewikkelde’ manieren om lekkage op te sporen. Maar het is juist eenvoudiger omdat er geen hak of breekwerk verricht hoeft te worden en uw muren zo helemaal ongedeerd blijven. Zo voorkomt u ook de herstelkosten die hiermee gepaard gaan. Bovendien wordt lekdetectie vaak vergoed vanuit uw opstalverzekering en kost onze hulp u vaak helemaal niets! Wilt u meer informatie, of maakt u liever meteen een afspraak in Zwolle? Neem dan contact met ons op.